Kuulun niihin, jotka haluavat hampurilaisen kaikin maustein. Sama juttu on pätenyt opintoihini: monipuoli suus ennen kaikkea!

Kun kolme vuotta sitten mietin lukiovaihtoehtoja, minulle oli selvää, että haluan hyvään yleislukioo n. Suuret lukiot esittelivät ylpeinä pullottavia kurssitarjottimiaan. Niistä löytyi jos jotakin erityistä ja e xtremeä -- myös vähän epäolennaiselta kuulostavaa. Siinä runsauden pulassa ja lukiomarkkinahulinassa oli ky llä aluksi vähän pää pyörällä!

Oma paikka löytyi viimein aivan nenän alta, yläasteen kanssa samasta rakennuksesta. Nyt kun lukion loppuhu ipennus häämöttää edessä, voin sanoa, että tein lopulta oikean valinnan ja sain mitä hain: laadukasta opetusta ja monipuolisen peruskurssitarjonnan. Opintojeni peruspikkelssien ja -ketsuppien, pitkän matikan, kielten, fysii kan ja kemian sekä historian lisämausteina ovat olleet esimerkiksi filosofian ja tietoteoriakurssin päättänyt -- enemmän tai vähemmän korkelentoinen -- kurssilaisten filosofian seminaari, äidinkielen lehtikurssi, ranskan ku rssit ja kuvaamataidon arkkitehtuuriretki Helsinkiin. Eikä saa unohtaa huippikiinnostavaa yhteiskunta-, laki-, ja talousti etoa. Enpä ole extremeä kaivannut, kun jaksolukujärjestys on täyttynyt jokaista tuntipaikkaa myöten.

Suuntautuminen johonkin tiettyyn aineryhmään on tietysti mahdollista. Muutaman kaverit ovat esimerkiksi saaneet koottua tietotekniikan kursseista mukavan kokon aisuuden. Kaikista ei onneksi kuitenkaan tule isona tietotekniikan DI:tä, ja ilman noita kursseja voi täällä hyvi n elää. Kieli-ihmiselle löytyy suullisia ja tekstikursseja ja ylimääräiset kielet ranska ja saksa. Toiset o vat sukeltaneet trendikkäästi ihmismielen psykologiaan tunneilla. Maailmanlopusta huolestuneet voivat syventää tu ntojaan maantiedon katastrofikurssilla, ja palloilijat tuntevat varmnasti olonsa kotoisaksi liikunnan viitoskurssilla. Näy ttämötyön kurssilla ja koulun kuorossa lahjakkuudet pääsevät loistamaan.

Opettajat ovat olleet ykkösjuttu. Oli ongelma sitten integroimissäännöt, ruotsin liikkuvien määre iden keskinäinen järjestys lauseessa, suomen kielen rektiot tai metaetiikan suuntaukset, apuna ovat aina työhöns ä motivoituneet huippupersoonat.

- Heikki 18 -Katso myös Mallan haastattelu !