Miksi Sipoon lukioon?

Koulumme tarjoaa

  • kodikkaan ja avoimen ilmapiirin
  • keskustelevaa kulttuuria
  • pienet opetusryhmät ja yksilöllisen opastuksen
  • monipuolista yleissivistystä
  • erinomaisen kirjastopalvelun  ja nykyaikaiset laitteet
  • uusia opiskelumenetelmiä.


Näillä eväillä opetustyömme on tuottanut erinomaisia tuloksia ylioppilaskokeissa ja opiskelijat saaneet haluamiaan jatko-opintopaikkoja.

Tutustu esitteeseen koulustamme.

Katso Mallan ja Heikin tarinat!
Lue vuosikertomuksemme 2018-19.

Vahvuuksiamme

  • laadukas kielten ja matematiikan opetus
  • informaatioteknologia
  • ilmaisutaito ja yhteismusisointi
  • mahdollisuudet humanistis-yhteiskunnalliseen suuntautumiseen

Mitä haluat painottaa?

Tarjoamme lähes kaikissa aineissa syventäviä kursseja yli valtakunnan minimin sekä soveltavia kursseja eri aloilta. Rakenna mieluisesi opinto-ohjelma kurssitarjottimen laajasta valikoimasta.

Kieliohjelmamme

A1: englanti ja ruotsi
B1: englanti ja ruotsi
B2: ranska ja saksa
B3: ranska, saksa ja espanja

Sipoossa voit halutessasi valita hyvinkin kielipainotteisen opinto-ohjelman, pitkissä kielissä jopa 13 kurssia. Kielten opetusryhmät ovat meillä suuriin lukioihin verrattuna pääsääntöisesti ihanteellisen kokoisia (n. 20 opiskelijaa), mikä takaa tehokkaat oppimisen edellytykset.

Matemaattis-luonnontieteelliset aineet

Pakollisten kurssien lisäksi voit opiskella monia syventäviä kursseja, lyhyessä matematiikassa mm. talousmatematiikkaa, todennäköisyyslaskentaa ja tilastollista päättelyä; pitkässä matematiikassa avaruusgeometriaa ja vektorilaskentaa sekä differentiaalilaskennan sovellutuksia ja kompleksilukuja.

Biologian syventävillä kursseilla tutustut opiskeluun yliopistossa sekä alan työpaikkoihin. Esimerkiksi osa geenikurssista voidaan suorittaa Helsingin yliopiston perinnöllisyystieteen laitoksella Viikissä. Ihmisen biologian kurssilla tehdään opintomatka aiheeseen liittyvään kohteeseen.

Maantiedossa perehdyt tietoverkkojen materiaaleihin ja yhteyksiin. Hasardikurssilla voit seurata maailmanlaajuisia luonnonilmiöitä reaaliajassa internetin välityksellä. Karttakurssilla perehdyt satelliittipaikannukseen.

Fysiikassa ja kemiassa voit valita täyden satsin eli 8 + 4 syventävää kurssia pakollisten (1 + 1) lisäksi, mikäli vain pääsi sellaista menoa kestää. Syventävien kurssien kautta avautuu tie lukuisiin ammatteihin tutkimuksen, tekniikan, teollisuuden, talouselämän ja hallinnon aloilla. Tie DIN-normitetuksi euroinsinööriksi tai ekonomiksi on avautunut vuosien saatossa jo lukuisille Sipoon lukion ylioppilaille teknillisen korkeakoulun tai kauppakorkeakoulun kautta.

Humanistis-yhteiskunnalliset aineet

Historiaa ja yhteiskunnallisia aineita, uskontoa, filosofiaa ja psykologiaa voit opiskella pakollisista kursseista aina laajoihin oppimääriin saakka. Keskusteleva kulttuurimme tarjoaa mahdollisuuden oppiaineksen kriittiseen pohdiskeluun ja jokaisen henkilökohtaisen maailmankatsomuksen etsimiseen.

Ilmaisutaidosta itseluottamusta

Ilmaisutaidon kursseille olet tervetullut, kaipaatpa itseluottamuksen kohennusta tai uusia esiintymistilaisuuksia. Aloitamme pienistä perusharjoituksista kuvitellen, eläytyen ja kokeillen, ja etenemme yhdessä suunnitellen kohti suurempia kokonaisuuksia. Ryhmän jäsenet innostavat toinen toisiaan niin, että kurssin lopulla ujoinkin on valmis kipuamaan lavalle yhdessä muun porukan kanssa.

Ilmaisu on osa koulumme kulttuuria, ja sitä voi harjoitella myös monien aineiden oppitunneilla, juhlissa ja erilaisissa tilaisuuksissa. Meillä kannustetaan kaikkia puhumaan!

Laajan musiikkikurssivalikoiman ansiosta meillä voidaan keskittyä konserttien pitämiseen ja esiintymiseen niin omassa koulussa kuin ulkopuolisillakin estradeilla.

Lukiomme yhteystiedot:

Rehtori
Aarne Alatalo

puh. (09) 2353 7310
gsm. 050 341 2363
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.


Apulaisrehtori
Satu Skogster

puh. (09 ) 2353 7313
gsm. 050 341 2383
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Opinto-ohjaaja 
Tuija Ilmivalta

gsm. 040 191 4469
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Opettajat

040 191 6085
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Opintosihteeri
 
Jörgen Löfgren

puh. (09 ) 2353 7311
gsm. 040 191 4577
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Koulun sähköposti:

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Koulun kotisivu

http://www.sipoonlukio.fi

Enterin missio (flash)