Lukioomme voit hakeutua yli kuntarajojen. Kaikilla on yhtäläiset mahdollisuudet päästä tänne opiskelemaan yleis- tai jääkiekkolinjalle asuinkunnasta riippumatta. Valinnat tehdään hakijoiden lukuaineiden keskiarvon mukaisessa järjestyksessä. Keskiarvoraja lukuaineissa on 7,25 sekä yleislinjalle että jääkiekkolinjalle. Syksyllä 2018 alkavaan koulutukseen Sipoon lukiossa on 70 aloituspaikkaa, joista enintään 10 on varattu jääkiekkolinjalaisille. (Alla lisätietoa jääkiekkolinjalle hakemisesta.)

Lukioihin haetaan valtakunnallisen yhteisvalintajärjestelmän kautta.

Lisätietoa hakemisesta ja tutustumiskäynneistä opinto-ohjaajalta (Tuija Ilmivalta 040 191 4469)

Tutustu lukuvuoden 2018-19 esitteeseemme täällä.

 

Jääkiekkolinja

Lukiossamme jatkuu syksyllä 2018 jääkiekkolinja. Katso Esite tästä!

Jääkiekkolinjalle haetaan yhteishaun kautta. Linjalle ei ole pääsykoetta. Keskiarvo ja liikunnan numero huomioidaan päättötodistuksesta, joten välitodistusta ei tarvitse lähettää hakuvaiheessa. Jääkiekkoliitto antaa lajiliiton pisteet suoraan lukiolle, joten erillistä valmentajan lausuntoa ei tarvita. Opiskelijavalinnassa käytetään tarvittaessa valtakunnallisesti käytössä olevaa urheilulukioiden hakupisteytystä:

Jääkiekkolinjalle haetaan yhteispistemäärällä (max 20 pistettä), joka koostuu seuraavasti:

  1. Päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvo + liikunnan numero (4-10 pistettä)
  2. Lajiliiton antamat urheilupisteet liiton lausunnon perusteella (1-6 pistettä) Lukio saa pisteet suoraan lajiliitolta hakijan nimen ja sotun perusteella.
  3. Koulun antamat pisteet (1-4 pistettä) Sipoon lukiot antavat lisäpisteet keskiarvon perusteella.

Hakijan lukiokelpoisuus: lukion lukuaineiden keskiarvoraja (väh. 7.25) ja edellytykset lukio-opiskeluun. Lopulliset keskiarvopisteet tulevat ainoastaan kevään päättötodistuksen arvosanoista.

Lisätiedustelut: Markko Serow, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. ja rehtori Aarne Alatalo.


Hakuohjeet

Seuraava hakuaika opintoihin on 19.2. - 12.3.2019 (kevään 2019 yhteishaku).

Hakulomakkeen voit täyttää osoitteessa www.opintopolku.fi tästä. Vaatimuksena on että alin keskiarvoraja lukuaineissa on täyttynyt päättötodistuksessa (yleislinjalle ja jääkiekkolinjalle 7,25 vuonna 2018).

Yhteishakuhakemuksen lisäksi sinun tulee täyttää lukiomme ainevalintakortti ja postittaa se meille viimeistään 5.4.2019. Lomakkeen voit täyttää ja tulostaa tästä (pdf).

Mikäli et ole tullut hyväksytyksi ensimmäiseksi asettamaasi oppilaitokseen, voit tiedustella vapaita aloituspaikkoja rehtorilta (Aarne Alatalo 050 341 2363) tai apulaisrehtorilta (Marketta Ahtiainen 050 341 2383).

 
Tutustu Sipoon lukion esitteeseen, esittelyyn ja vuosikertomukseen.