Tutkin monia opinajovaihtoehtoja, mutta loppujen lopuksi päädyin Sipoon lukioon - vaikka silloin sen p ieni koko vielä arveluttikin. Olen kuitenkin huomannut yhden Sipoon lukion suurimmista eduista olevan juuri sen koko, ja se on tehnyt minuun suuren vaikutuksen; koulumme todella on tiivis yhteisö, jossa opettajat ja oppilaat yhdessä muo dostavat mukavan oppimis- ja kehittymisympäristön.

Yksi pienuuden tuomista eduista on myös oppilaiden yksilöllinen ohjaus. Opettajat panostavat automaatisesti j okaiseen oppilaaseen ja suunnittelevat opetuksen sen mukaisesti kuitenkaan tuntien tehokkuudesta tinkimättä. Ryhmäko ot ovat siten useimmiten suhteellisen pieniä; esim. ylimääräisissä kielissä kurssi ei tarvitse montaakaan o ppilasta toteutuakseen, ja kahden kurssin päällekkäisyyksissä henkilökohtaiset järjestelyt ovat mahdollisia . Ainakin minä olen nauttinut ja ottanut yksilöllisyydestä irti paljon:malla olen pyytänyt erillisiä neuvoja ja ohjeita, saanut anteeksi myöhästyneitä aineita sekä myös päässyt oppilaana vaikuttamaan koulumme ja luokkamme asioihin.

Nyt olen kuitenkin taas siirtymässä eteenpäin lukioaikani viimeisen ponnistuksen, kirjoitusten, jälkeen , ja tuleva suuntani alkaa olla jo näkyvissä. Olen saanut hyvät tiedot ja taidot opintojani varten, mutta silti olen voinut pitää mahdollisuuteni avoimina viimeiseen asti - aivan kuten lukioltani alunperin halusinkin. Lukioaikani on si is ollut minulle kaikin puolin mieluisa kokemus, josta kiitos kuuluu koululleni, opettajilleni sekä tietenkin koulukaverei lleni. Loppu on vain minusta itsestäni kiinni.

- Malla 18 -

Katso myös Heikin haastattelu !