Miksi Sipoon lukioon?

Koulumme tarjoaa

• kodikkaan ja avoimen ilmapiirin
  • keskustelevaa kulttuuria
  • pienet opetusryhmät ja yksilöllisen opastuksen
  • monipuolista yleissivistystä
  • erinomaisen kirjastopalvelun  ja nykyaikaiset laitteet
  • uusia opiskelumenetelmiä.

Näillä eväillä opetustyömme on tuottanut erinomaisia tuloksia ylioppilaskokeissa ja opiskelijat saaneet haluamiaan jatko-opintopaikkoja.

Tutustu diaesitykseen koulustamme.

Katso Mallan ja Heikin tarinat!
Lue vuosikertomuksemme 2015-16.

Vahvuuksiamme

• laadukas kielten ja matematiikan opetus
  • informaatioteknologia
  • ilmaisutaito ja yhteismusisointi
  • mahdollisuudet humanistis-yhteiskunnalliseen suuntautumiseen

Mitä haluat painottaa?

Tarjoamme lähes kaikissa aineissa syventäviä kursseja yli valtakunnan minimin sekä soveltavia kursseja eri aloilta. Rakenna mieluisesi opinto-ohjelma kurssitarjottimen laajasta valikoimasta.

Kieliohjelmamme

A1: englanti ja ruotsi
B1: englanti ja ruotsi
B2: ranska ja saksa
B3: ranska, saksa ja espanja

Sipoossa voit halutessasi valita hyvinkin kielipainotteisen opinto-ohjelman, pitkissä kielissä jopa 13 kurssia. Kielten opetusryhmät ovat meillä suuriin lukioihin verrattuna pääsääntöisesti ihanteellisen kokoisia (n. 20 opiskelijaa), mikä takaa tehokkaat oppimisen edellytykset.

Matemaattis-luonnontieteelliset aineet

Pakollisten kurssien lisäksi voit opiskella monia syventäviä kursseja, lyhyessä matematiikassa mm. talousmatematiikkaa, todennäköisyyslaskentaa ja tilastollista päättelyä; pitkässä matematiikassa avaruusgeometriaa ja vektorilaskentaa sekä differentiaalilaskennan sovellutuksia ja kompleksilukuja.

Biologian syventävillä kursseilla tutustut opiskeluun yliopistossa sekä alan työpaikkoihin. Esimerkiksi osa geenikurssista voidaan suorittaa Helsingin yliopiston perinnöllisyystieteen laitoksella Viikissä. Ihmisen biologian kurssilla tehdään opintomatka aiheeseen liittyvään kohteeseen.

Maantiedossa perehdyt tietoverkkojen materiaaleihin ja yhteyksiin. Hasardikurssilla voit seurata maailmanlaajuisia luonnonilmiöitä reaaliajassa internetin välityksellä. Karttakurssilla perehdyt satelliittipaikannukseen.

Fysiikassa ja kemiassa voit valita täyden satsin eli 8 + 4 syventävää kurssia pakollisten (1 + 1) lisäksi, mikäli vain pääsi sellaista menoa kestää. Syventävien kurssien kautta avautuu tie lukuisiin ammatteihin tutkimuksen, tekniikan, teollisuuden, talouselämän ja hallinnon aloilla. Tie DIN-normitetuksi euroinsinööriksi tai ekonomiksi on avautunut vuosien saatossa jo lukuisille Sipoon lukion ylioppilaille teknillisen korkeakoulun tai kauppakorkeakoulun kautta.

Informaatioteknologia

Tietoverkot, kännykät ja wapit ovat tätä päivää. Uuteen teknologiaan löydetään jatkuvasti uusia sovellutuksia. Oppimisen uusiin haasteisiin olemme kehittäneet soveltavan oppiaineen, informaatioteknologian (ICT). Aineen vuosittain vaihtuviin kursseihin kuuluvat mm. HTML-perusteet, graafinen suunnittelu, web-palvelimet, Perl-ohjelmointi ja työharjoittelu alan uusmediayrityksissä. Sipoon lukiossa voi suorittaa kahdenkymmenen opintoviikon web-kokonaisuuden ja saada siitä erillisen todistuksen. Internet ja sähköposti ovat koulutyössämme arkipäivää. Hyvätasoisia tietokoneita on runsaasti myös oppilaiden vapaassa käytössä. Lukiomme tekee yhteistyötä Campus Internetixin, Helsingin yliopiston ja Keski-Uudenmaan ammattikoulutusyhtymän kanssa. Informaatioteknologialla on myös tärkeä osa kansainvälisissä projekteissamme. Koulumme toimii mm. EU-rahoitteisen ICT-projektin webmasterina. Meillä oma www-oppimisympäristö, Linux-palvelimelle cgi-rajapinnan varaan rakennettu Perl-sovellutus, mikä mahdollistaa materiaalin suoran siirron internetiin sekä vapaan reflektoinnin. Tämä virtuaalinen ympäristö on avannut aivan uuden ulottuvuuden eri aineiden opiskeluun. Sipoon lukiossa kasvaa tulevaisuuden tekijöitä!

Humanistis-yhteiskunnalliset aineet

Historiaa ja yhteiskunnallisia aineita, uskontoa, filosofiaa ja psykologiaa voit opiskella pakollisista kursseista aina laajoihin oppimääriin saakka. Keskusteleva kulttuurimme tarjoaa mahdollisuuden oppiaineksen kriittiseen pohdiskeluun ja jokaisen henkilökohtaisen maailmankatsomuksen etsimiseen.

Ilmaisutaidosta itseluottamusta

Ilmaisutaidon kursseille olet tervetullut, kaipaatpa itseluottamuksen kohennusta tai uusia esiintymistilaisuuksia. Aloitamme pienistä perusharjoituksista kuvitellen, eläytyen ja kokeillen, ja etenemme yhdessä suunnitellen kohti suurempia kokonaisuuksia. Ryhmän jäsenet innostavat toinen toisiaan niin, että kurssin lopulla ujoinkin on valmis kipuamaan lavalle yhdessä muun porukan kanssa.

Ilmaisu on osa koulumme kulttuuria, ja sitä voi harjoitella myös monien aineiden oppitunneilla, juhlissa ja erilaisissa tilaisuuksissa. Meillä kannustetaan kaikkia puhumaan!

Laajan musiikkikurssivalikoiman ansiosta meillä voidaan keskittyä konserttien pitämiseen ja esiintymiseen niin omassa koulussa kuin ulkopuolisillakin estradeilla.

Lukiomme yhteystiedot:

Rehtori